1
bootstrap carousel by WOWSlider.com v8.7
İLÇEMİZ - COĞRAFYA VE İKLİM
Çamlıdere, Ankara’ ya 95 Km uzaklıkta E-5 Karayolu ve İstanbul çevre otoyolu arasında 41 köyü ile 7.200 nüfuslu ormanlarla kaplı şirin bir İlçesidir. Ankara ve Çamlıdere Terminallerinden  ulaşım sağlanmaktadır.

Çamlıdere, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesi geçiş zomunda bulunur ve her iki bölgenin iklim ve bitki örtüsü özelliklerine sahiptir.

Kırık ve dağlık bir fiziki yapıya sahip olmasından dolayı kızıl çam, kara çam,ardıç ve meşe ormanları ile kaplı yüksek dağlar, dağlar üzerindeki Aluçdağı, Yağlıcaaluç, Kirazlı, Kapaklı, Benli, Buğralar, Bakırlı,Elveren,Yediören, Avşarlar ve Meşeler gibi eşsiz güzelliklerdeki Ankara’nın en fazla yaylası olan, bu yükseklikler arasında ise fazla sayıda akarsuya sahiptir. İlçe sınırları içerisindeki Çamlıdere Bayındır barajı, Ankara’ ya içme suyu sağlamaktadır.Aynı zamanda farklı göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunan baraj havzası yerli ve yabancı yüzlerce kuş türüne de ev sahipliği yapar.

İlçe sınırları içinde bulunan ve doğal eşsiz görüntüsüyle misafirlerini kendisine hayran bırakan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, Aluçdağı Milli Parkı ve Çamkoru Milli Parkı her yıl yüzbinlerce kişiyi ağırlamakta ve doğa severlere ev sahipliği yapmaktadır. Her iki milli park içerisinde kamp organizasyonları, doğa sporlarının yanı sıra fotoğraf sanat kulüplerinin de ilgi odağı olmuş durumdadır. Ayrıca Aluçdağı Milli Parkı alanı içinde bulunan Türkiye’nin en kapsamlı ikinci Macera parkı ve Orman içinde doğal Paintball sahası da misafirlerin gözdesi olmuş durumdadır. Çamkoru Milli Parkı içerisinde bulunan Türk Kızılay'ı izcilik ve geçnlik kampları her yıl 7 den 70 e misafirlerine doğal güzelliklerinin yanında Çamlıdere'nin eşsiz güzelliklerini ikram etmektedir.

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin
  
Tasarım ve Kodlama: kergisi